The Junior High School Curriculum aims to develop our students to become independent, responsible and active learners and to be able to participate in and contribute to the global world and to practice the core values of the school. It offers students opportunities for their academic, non-academic and character development. It incorporates two curricula – national curriculum and international curriculum (IGCSE) – giving students the chance to engage with a variety of cross- curricular subjects and to make meaningful connections between them. This helps them develop important skills such as critical and creative thinking skills as well as problem solving skills. Through our international curriculum, students are given the opportunity to sit for an international examination which is a perfect springboard for advanced study in the senior high school.

Our curriculum also fosters the non-academic development of our students by offering them a variety of relevant extra-curricular activities to participate in to help them develop practical life skills. Most importantly, our curriculum addresses the character development of the students by teaching them the core values rooted in the Catholic traditions and by preparing and inspiring them to lead meaningful lives by being God-fearing, honest, compassionate, responsible and trustworthy. The curriculum we offer provides all our students the opportunities to gain knowledge in real-world contexts and to acquire the skills they need to build a strong foundation for their senior high school education. Upon completion of the curriculum, students will be better prepared to tackle academic challenges in the next level of their educational journey.

Kurikulum Sekolah Menengah Pertama bertujuan untuk mengembangkan peserta didik kami menjadi pembelajar yang mandiri, bertanggung jawab, dan aktif belajar serta dapat berpartisipasi dan berkontribusi pada dunia global serta menerapkan nilai-nilai sekolah. Kami memberikan kesempatan kepada peserta didik untuk belajar akademik, non-akademik dan pengembangan karakter. Kami menerapkan dua kurikulum, yaitu kurikulum nasional dan kurikulum internasional (IGCSE), kami memberi peserta didik kesempatan untuk belajar berbagai mata pelajaran dan membuat keterkaitan yang bermakna. Hal ini membantu mereka mengembangkan keterampilan seperti berpikir kritis dan kreatif, serta mencari solusi. Melalui kurikulum internasional, peserta didik diberi kesempatan untuk mengikuti ujian Internasional yang merupakan persiapan untuk pembelajaran di sekolah menengah atas.

Kurikulum kami juga mendorong perkembangan non-akademik peserta didik dengan menawarkan berbagai kegiatan ekstra-kurikuler untuk membantu melatih keterampilan. Kurikulum kami mengutamakan pengembangan karakter siswa dengan mengajarkan nilai-nilai berlandaskan ajaran Katolik, mempersiapkan dan menginspirasi mereka untuk menjalani kehidupan yang bermakna takut akan Tuhan, jujur, penuh kasih, bertanggung jawab, dan dapat diandalkan. Kurikulum kami memberikan peserta didik kesempatan untuk mendapatkan pengetahuan dalam konteks dunia nyata dan memperoleh keterampilan yang mereka butuhkan untuk membangun dasar yang kuat untuk pendidikan sekolah menengah atas. Setelah menyelesaikan pembelajaran di jenjang ini, siswa menjadi lebih siap untuk menghadapi tantangan akademik di tingkat selanjutnya.

Jl. Harapan Indah Bulevar Sektor V
Kota Harapan Indah, Pusaka Rakyat,